Туризъм в района

Заповядайте в Семеен хотел "Варненци" - село Борово!
В района на село Борово са изградени три еко-пътеки, които покриват различни маршрути. Ако престоят Ви в с. Борово е няколкодневен, можете да разнообразите почивката си с посещение на с. Манастир – най-високото населено място на Балканския полуостров (на 28 км). Може да спрете в с. Югово, където е Църквата „Света Троица“, строена през 1842 г. с интересна трикорабна псевдобазилика с изящна каменна камбанария, увенчана с луковичен купол и запазени ценни стенописи от 70-те години на ХІХ век.

Многобройните параклиси и храмове, изградени в тази местност, са разположени на изключително красиви площадки – където в древността са били изграждани и древните тракийски светилища. Те са отлично място за релаксация, духовни практики и зареждане с енергията на природата.

Планинските пътеки мамят да поемете по тях. Всеки може да се включи в пеши турове из Средните Родопи. Разхождайки се из планината можете да напълните кошницата си с вкусни манатарки, масловки, сърнели или пачи крак, както и да си наберете дъхав букет от билки и малини.

На около 15 км. се намира Държавно дивечовъдно стопанство “Кормисош”, където можете отблизо да видите сърна, муфлон, диво прасе сред красивите ридове и поляни. Тук се намира единственният в България развъдник за мечки. Запалените рибари могат да се отдадат на своята страст по местните реки Белишка и Манастирска, или езерото на 6 км от Борово. Там ще напълните живарниците си с кефал, червеноперка, шаран, щука и др.